Sala multisensorial

Sala multisensorial perfil
A la clínica sociosanitària de l'Hospital Sagrat Cor s'ubica la sala d'estimulació multisensorial, que té l'objectiu d'augmentar el benestar i la qualitat de vida dels pacients, especialment de persones amb demència que presenten problemes de conducta com ansietat, agitació, deambulació persistent, entre altres.

Aquesta sala combina elements visuals, com, per exemple, columnes d'aigua i bombolles, que tenen un efecte relaxant i distractor, amb auditius, tàctils, olfactius, entre altres. A més, disposa d'un aparell d'aromateràpia que escampa l'essència aromàtica per tota la sala, un projector d'imatges relaxants, una cortina de fibra òptica que capta l'atenció de l'usuari i el distreu, així com un llit d'aigua de temperatura regulable amb un altaveu que permet percebre l'estímul auditiu a través de l'aigua.

sala multisensorial pantalla
L'origen de l'estimulació multisensorial, també coneguda com snoezelen, es remunta als anys 70, quan als Països Baixos es va començar a utilitzar aquesta teràpia amb nens amb greus discapacitats intel·lectuals, com autisme o paràlisi cerebral, per aconseguir l'estimulació de contacte a través dels sentits. A partir dels anys 90, la teràpia es va començar a aplicar també a persones amb demència.
Germanes Hospitalàries Hospital Sagrat Cor
Avda. Compte del Llobregat, 117 · 08760 Martorell · T. 93 775 22 00