Recuperem la Festa del Sagrat Cor de Jesús

Festa Sagrat Cor eucaristia
 
La Festa del Sagrat Cor de Jesús, el 23 de juny, es va poder tornar a celebrar, després de dos anys de pandèmia, amb la presència de personal col·laborador de tots els dispositius assistencials de l'Hospital Sagrat Cor.
 
L'acte es va iniciar amb una eucaristia a la sala d'actes, presidida per Mns. Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, acompanyat de Mn. Esteve, Mn. Tirado i Mn. Josep Maria Henríquez. La Coral de Masquefa va ser l'encarregada d'ambientar la missa.
 
ofrena catifes festa sagrat cor
festa sagrat cor eucaristia vives
Com a ofrena es van presentar catifes elaborades amb flors i llavors, entre altres materials, per les persones usuàries de diverses unitats i serveis de l'Hospital Sagrat Cor. "Vam demanar-los que representessin el cor des de la creativitat de cadascú, tant pel que fa a la imatge com a la utilització dels materials", va explicar Roberto Narvaiz, coordinador PAER del Centre. Un dels usuaris que va participar en la confecció de la catifa més gran va traslladar a les persones assistents que l'objectiu de la seva creació va ser "representar, a partir d'un trencaclosques, totes aquelles coses que ens agraden, conformant un cor que ens condueixi a una ràpida recuperació".
festa sagrat cor jubilats
festa sagrat cor jubilats
 
A continuació, el director gerent de l'Hospital, el doctor Jesús Ezquerra, va introduir l'acte d'homenatge a les persones jubilades durant el 2021, destacant l'alegria de poder tornar a recuperar la festivitat i aquesta activitat emblemàtica, després de l'aturada que va suposar la crisi sanitària. De les onze persones jubilades en aquest període de temps, tres van poder estar presents a l'acte: Rosa Gutiérrez, monitora ocupacional de l'Hospital de dia de Martorell; Rosa Pérez, psiquiatra de l'Àrea de rehabilitació hospitalària, i José María Peña, exdirector gerent de l'Hospital Sagrat Cor, als quals se'ls va fer entrega d'un obsequi i un reconeixement elaborat expressament per a l'ocasió.
festa sagrat cor jubilats obsequi
peña jubilats sagrat cor
 
Tot seguit, la directora de l'Àrea de Persones, Hortensia Pérez, va explicar el projecte d'empresa saludable 'Cuida't x Cuidar', la finalitat del qual és promocionar i afavorir el benestar del personal col·laborador a partir de treballar integralment 7 dimensions i 5 eixos. Així mateix, va agrair la participació de treballadores i treballadors i les seves famílies en el concurs per trobar un logotip per al projecte i responent el qüestionari elaborat a fi de poder confeccionar un programa que s'ajusti el més possible a les necessitats de tots ells i elles.
 
hortensia pérez logo sagrat cor
logo guanyador sagrat cor cuida't
El logotip guanyador va ser el que va dibuixar Eric Rosendo, de 7 anys, al qual se li va fer entrega d'un rellotge d'activitat, d'una caixa de llapis de colors i d'un diploma. Es va informar que la resta de participants també rebran un diploma d'agraïment.
 
visita guiada sagrat cor
Enguany, la Festa del Sagrat Cor de Jesús va incloure una visita guiada a les instal·lacions del nou edifici assistencial, per part de Pedro Alonso, cap de Serveis Generals, i de l'arquitecte Albert Vitaller.
 
Alonso va fer un recorregut per les diferents plantes explicant a què correspondrà cada espai i, per la seva banda, Vitaller es va centrar en el pla director d'obres.

nou edifici festa sagrat cor
Així, l'arquitecte va destacar l'objectiu de potenciar el caràcter de Martorell, és a dir, aconseguir un entorn amable, domèstic, reformant el recinte a través de pavellons comunicats. Un altre dels punts clau als quals es va referir va ser l'organització de la vegetació a partir de jardins terapèutics, a fi de fomentar la recuperació de les persones usuàries i que tingui un impacte positiu sobre el personal col·laborador.
 
Com a cloenda de la Festa del Sagrat Cor es va servir un aperitiu a la cafeteria de l'Hospital, moment durant el qual les persones assistents van poder saludar i xerrar de manera distesa amb tots els i les professionals que van participar de la jornada.
aperitiu cafeteria festa sagrat cor
Germanes Hospitalàries Hospital Sagrat Cor
Avda. Compte del Llobregat, 117 · 08760 Martorell · T. 93 775 22 00