Informació corporativa

Benito Menni
L'Hospital Sagrat Cor pertany a la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, fundada l'any 1881 per Sant Benito Menni, membre de l'orde de Sant Joan de Déu, la Venerable María Josefa Recio i María Angustias Giménez Vera. Els tres fundadors van sentir la necessitat de crear una institució que donés resposta a la situació d'abandonament sanitari i d'exclusió social que vivien els malalts mentals de l'època, especialment les dones. El primer centre es va fundar a Ciempozuelos, a pocs quilòmetres de Madrid.

Des d'aleshores, l'obra de la Congregació s'ha estès per tot el món i avui dia l'acció hospitalària està present a 26 països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. En total, unes 1.100 religioses i més de 8.000 col·laboradors seglars fan possible la implantació i el desenvolupament de la missió apostòlica de les Germanes Hospitalàries per tot el món. Tots ells s'esforcen per proporcionar als pacients i a les persones acollides als diferents centres una atenció integral, que inclou aspectes físics, psíquics, socials i espirituals.

La presència de la Congregació a Catalunya es remunta al 1888, any de la fundació de l'Asil de Sant Rafael, avui transformat en l'Hospital Sant Rafael. El 1895 les Germanes es van fer càrrec del Psiquiàtric de Sant Boi i, successivament, van anar creant molts altres centres. Actualment, la Congregació compta amb altres centres per tota Espanya, formant la Província d'Espanya, a la qual pertany l'Hospital Sagrat Cor. A més, en els darrers anys s'ha desenvolupat una àmplia xarxa de dispositius comunitaris al servei dels ciutadans.

Pla Estratègic 2014-2017
El febrer de 2014, l'Hospital Sagrat Cor va presentar el Pla Estratègic 2014-2017, que recull les grans línies estratègiques que ha de seguir la Institució per adaptar-se a la situació conjuntural, a partir de millorar el seu posicionament, promoure la implicació dels professionals i potenciar l'orientació de resultats en salut.
Germanes Hospitalàries Hospital Sagrat Cor
Comte del Llobregat, 117 · 08760 Martorell · T. 93 775 22 00