Història

Habitació antiga
Les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús van fundar l'Hospital Sagrat Cor el 1963. En aquella època, l'Institut Psiquiàtric de Sant Boi tenia un índex d'ocupació molt elevat, de manera que no podia oferir una assistència de qualitat als pacients ingressats. Per aquesta raó, la Congregació i la Diputació de Barcelona van signar un acord per crear un nou centre: el Centre Neuropsiquiàtric Sagrat Cor.

Als inicis, l'Hospital estava gestionat per un sol psiquiatra, el doctor Alfredo Rego, i vuit Germanes que donaven atenció a 150 pacients, tots dones. En pocs mesos, van passar a ser més de 200.

Neteja antiga
Amb el pas del temps, l'Hospital va incorporar nous professionals mèdics i va estendre la seva oferta assistencial a pacients privats i de mútues. L'any 1974 se'n van ampliar les instal·lacions per primera vegada amb la creació d'una unitat per a l'atenció de pacients masculins. A partir d'aquest moment, el Centre va passar a ser mixt amb un total de 400 llits.

El 1981 va començar a oferir serveis de psiquiatria comunitaris i, tres anys després, va signar un acord amb la Diputació Provincial de Lleida, amb motiu del tancament de l'Hospital Psiquiàtric Provincial, per tractar pacients de llarga estada.

A partir dels 90, va deixar de ser un centre monogràfic en salut mental i va iniciar la incursió en el camp sociosanitari.

Patologia Dual
El 1994, la Generalitat de Catalunya va plantejar un nou repte a l'Hospital Sagrat Cor: crear el primer centre d'assistència a drogodependents que presentin alhora algun tipus de trastorn mental greu. Fruit d'aquesta iniciativa va néixer, el 2001, la primera Unitat de Patologia Dual a tot Espanya, que integra l'atenció a la patologia mental i l'addicció a les drogues.

Així, l'Hospital Sagrat Cor ha anat adaptant les seves instal·lacions i els seus serveis a les necessitats sanitàries i socials del malalt en tot moment.
Germanes Hospitalàries Hospital Sagrat Cor
Comte del Llobregat, 117 · 08760 Martorell · T. 93 775 22 00