Curses i Marxes Solidàries

 
La Cursa i Marxa Solidàries de Martorell és una iniciativa de l'Hospital Sagrat Cor, impulsada pels mateixos professionals de l'entitat, que va néixer el 2012. Des de llavors, el primer diumenge de juny de cada any, s'organitza aquest esdeveniment esportiu i, sobretot, solidari, amb el qual es pretén lluitar contra l'estigma en salut mental. 
 
Es tracta d'un dia festiu, en què s'obre l'Hospital a la comunitat, amb la voluntat de compartir amb la ciutadania, i especialment amb els nostres col·laboradors, pacients i les seves famílies, la realitat de la malaltia mental i la tasca que, entre tots, estem fent per ajudar la gent que la pateix.
 
L'esdeveniment se centra en diferents proves: una cursa de 10 km, dues marxes ¬–una d'elles per als pacients ingressats i les persones amb discapacitat intel·lectual–, i una cursa infantil. Però, per damunt de tot, la Cursa i Marxa Solidàries és una festa per gaudir amb companys, familiars i amics.
 
Tots els beneficis de les inscripcions són destinats, íntegrament, a projectes socials de la Fundación Benito Menni de Germanes Hospitalàries, que treballa en l'àmbit de la cooperació i el desenvolupament per garantir el dret a la salut mental en països desafavorits. Així mateix, el dia de la Cursa té lloc una recollida d'aliments en col·laboració amb Creu Roja Baix Llobregat.
 

PROVES

La celebració gira entorn de les següents proves esportives:
 

Cursa Solidària 

Cursa de 10 km de distància, amb un recorregut mixt, amb trams d'asfalt i trams de muntanya. Surt de l'Hospital Sagrat Cor i es dirigeix al Parc Forestal de Can Cases (Martorell), fins arribar a Sant Esteve de Sesrovires. Després torna en baixada, per Can Amat (Sector SEAT). S'hi poden inscriure un màxim de 800 participants.

 
Marxa Solidària
 
  • Marxa de 7,6 km de distància, que aprofita el recorregut mixt de la cursa però que el retalla abans d'arribar a Sant Esteve de Sesrovires. S'hi poden inscriure un màxim de 200 participants.
  • Marxa solidària per a pacients ingressats i persones amb discapacitat intel·lectual
  • Marxa de distància curta (1 km) per dins del recinte hospitalari, dirigida als pacients ingressats a l'Hospital Sagrat Cot o a altres centres, així com a totes aquelles persones amb discapacitat intel·lectual, tutelades i les limitacions físiques de les quals els impedeixin la participació a la marxa de 7,6 km. S'hi poden inscriure un màxim de 200 participants.
 
Cursa infantil
 
Consta d'una cursa d´uns 100 metres per a nens i nenes de fins a 2 anys i una altra, de 500 metres, per a nens i nenes de 3 a 10 anys. S'hi poden inscriure un màxim de 100 participants entre les dues proves.
 
 
Germanes Hospitalàries Hospital Sagrat Cor
Comte del Llobregat, 117 · 08760 Martorell · T. 93 775 22 00